SOMA TSO, YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) yönetmeliği gereği oluşturulan içinde bulunulan bölgenin durumu hakkında çalışmalar yapmak, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, sorunların çözümü yolunda ilgili kurumlar ile iletişime geçilebilmesi amacıyla oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısı Soma Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplam on kişiden oluşan Soma TSO Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısında Başkan Cem Doğan, kurul üyelerine işleyiş ve mevzuat hakkında genel bilgi verdi. Soma ve Kırkağaç için önemli konuların ele alındığı toplantıda, bölge esnaflarının ve ekonomik hayata katkı sağlayacak konuların raporlanıp Birliğe gönderildiği belirtildi. Bundan sonraki süreçte sorunların çözümü için birlikte çalışmanın önemine değinen Başkan Doğan, ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdürüleceğini vurguladı.

Kurulun ilk toplantısında Soma Kömürleri A.Ş’den olan alacaklar, galerici işletmelerin, mobilyacı firmaların yer sorunu, kömürcü esnafının sorunları, çevre yolunun düzenlenmesi, OSB ile birlikte lojistik merkezin gerekliliği, taşeron firmalardan alacaklarla ilgili konular ele alınıp, raporlandı.

Soma TSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri; Cem Doğan(Başkan), Ali İhsan Yıldız, Ali Karakaya, Damla Gülcüler Özlen, Erdal İnan, Halil İbrahim Süler, Mahir Sönmez, Oğuz Çerçi, Süleyman Çetin, Yılmaz Analı.