SOMA TSO, ÇİFTAY A.Ş. – ARDEM A.Ş. İŞTİRAKI MAYDA MADENCİLİK’İ ZİYARET ETTİ

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan ve Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Köroğlu, Çiftay A.Ş. ve Ardem A.Ş Ortaklığı Mayda Madencilik Kömür Yıkama Tesisi’ni ziyaret etti.

Ziyarette İşletme Müdürü Turhan Sağlam ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fatih Küçüktekin, 25.000 m2’lik alana sahip 2006 yılında hizmete açılan tesisin, Soma’da 85 kişiye istihdam sağladığı bilgisini verdi.

Yıllık 5 milyon ton kömür yıkama kapasitesiyle toplamda 51 milyon ton kömür yıkama ve zenginleştirme faaliyetiyle Mayda Madencilik, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kömür yıkama ve zenginleştirme tesisidir.

Ayrıca ithal kömüre alternatif daha önce atık olarak bulundurulan termik kömürü ve ince toz ürünü; Soma Kömür Yıkama Tesisi ile birlikte kazanılmaya başlanmıştır. Mayda Madencilik bu üretimiyle ve Türkiye’de 5 çeşit ürün elde eden tek lavvar tesisi olarak madencilik sektöründe önemli konumdadır.

Ziyaretin sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Mayda Madencilik gibi önde gelen şirketlerin sağladıkları istihdamı önemsediğini vurgulayarak, İşletme Müdürü Turhan Sağlam’a çalışmalarında başarılar diledi.