MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ SOMA TSO’YU ZİYARET ETTİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ve MCBÜSEM Müdürü Prof. Dr. Mahmut Karğın Soma TSO’yu ziyaret etti.

Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Akademisyenleri makamında ağırladı. Ziyarette Soma TSO Meclis Başkanı Nüvit Iğnak ve Yönetim Kurulu üyesi Hayrullah Çetin de bulundu.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, “Odamızın Akademik Danışmanlığını yapan Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ve Prof. Dr. Mahmut Karğın ile 2019 yılı içinde programa alabileceğimiz konuları görüştük.                                                                                                          Öncelikle Soma ve Kırkağaç’ın sanayi firmalarıyla birlikte, içinde bölgeye ait tüm verilerin de bulunacağı, tüm Türkiye’ye sunulacak çok kapsamlı bir çalışma programını önümüzdeki günlerde başlatma kararı aldık. Uzun soluklu ve yoğun bir çalışma dönemini içerecek bu programın sonunda eminim bölgenin ülke çapında tanınırlığını arttırmak ve hak ettiği değeri alabilmesi açısından Oda olarak katkı saylayacağımızı düşünüyoruz.                                                                                                                                                                                                                                          Ayrıca OSB ile birlikte çok önemli hale gelecek olan Lojistik konusunda da bir çalışma programı başlatacağız. İlk olarak 15 Şubat tarihinde Ticaret Lisesi ile beraber kapsamlı bir Lojistik tanıtımı yapacağız.  Önemli katılımcıların olacağı bu bilgilendirme toplantısı Soma’mız için oldukça yararlı olacaktır. Üyelerimizin de katılımıyla birlikte amacına ulaşacağını düşünüyoruz. Daha önceki dönemlerde, gündeme gelen ama sürdürülemeyen Soma’da Lojistik Merkezi’nin kurulmasıyla ilgili çalışmaların Akademik Danışmanlarımızla beraber tekrar canlandırılması ve bu merkezin Soma’da kurulması için çalışmalara hız kazandıracağız” dedi.