7256 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ODA AİDAT BORÇLARI YAPILANDIRMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sayın üyemiz;

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17.11.2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun ilgili maddesine göre;

TOBB kapsamında, üyelerin Oda ve Borsalara olan aidat borç asıllarının tamamı düzenleme kapsamında olup bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin en geç 31/01/2021 tarihine kadar Odamıza müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan konuya ilişkin, “Uzun süredir birçok Bakanlık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yürütülen çalışma, üyelerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda sonuçlanmıştır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle aidat borçlarını ödeyemeyen Oda üyelerimiz bu fırsattan yararlanabilecekler. Üyelerimizi bu fırsattan istifade etmeye davet ediyorum” dedi.

Af kapsamı hakkında detaylı bilgi için Odamızla irtibata geçebilirsiniz. Telf: (236) 613 11 56

7256 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN