ZAFER KALKINMA AJANSI DESTEKLERİYLE SOMA TSO’DAN BİR PROJE DAHA HAYATA GEÇİRİLDİ

Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek kapsamında Soma Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Danışmanlığı ve Eğitimi Projesi başladı.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası olarak Zafer Kalkınma Ajansı destekleriyle önceki yıllarda Yerinde CNC Operatörlüğü Eğitimi, Dış Ticaret Eğitimi, Markalaşma, Kurumsallaşma, Online Ticaret ve Pazarlama Eğitimleri, Stratejik Plan Eğitimi, Kalite ve Akreditasyon Sistemi Eğitimi ve Kurumsal Eğitimler Soma TSO üyelerine verilmişti.

Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek projesi kapsamında başarılı olan Soma TSO Üyeleri;  S TEK Madencilik A.Ş., Usludan Gıda Ltd. Şti., Sedat Altay Zeytin Yağ Zeytin Ürünleri Ltd. Şti., Alevi Kültür Dernekleri Soma Şubesi Soma Emekçi Kadınlar İktisadi İşletmesi ve Bedrettin Bedirhan Bedirhan Kahve’ye Dış Ticaret Danışmanlığı hizmeti verilecektir.

IN Data Akademi Dış Ticaret Uzmanı Bilal Peynirci tarafından Soma TSO üyelerine; Sektör Dış Ticaret Süreçleri, Yönetim ve Organizasyonun Hazırlanması, Üretilen Ürünlerin ve Üretim Proseslerinin Hazırlığı, İhracat Departmanın Kurulması, Finansal Altyapının hazırlanması, Müşteri Bulma Yöntemleri, Fuarlar ile yeni Pazar Bulma Çalışmaları vb. konularda danışmanlık hizmeti verilecektir.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan projeye ilişkin şunları söyledi; “Oda üyelerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda eğitim, danışmanlık hizmetleri gibi projeler düzenlemeye devam ediyoruz. Soma ve Kırkağaç ilçelerimizde ihracat yönündeki eksikliklerimiz dolayısıyla üyelerimize Dış Ticaret Danışmanlığı hizmeti vermemizin doğru olacağını düşündük.  Temennimiz proje sonunda üyelerimizin ihracatlarını başarılı şekilde yapabilmeleridir. ”