SOMA TSO ‘MANİSA İŞ DÜNYASI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI’NA KATILDI

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile ‘Manisa İş Dünyası İstişare Toplantısı’ düzenlendi.

Manisa’da iş dünyasının önemli temsilcilerinin de katıldığı toplantıya, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, Yönetim Kurulu üyeleri Hayrullah Çetin, Damla Özlen, Meclis üyeleri Kamil Altınbaş, Ali Köse, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Gündoğan, kurul üyesi Harun Sabri Balcı ve Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Betül Eren, Didem Bozdemir, Emine Sağıroğlu Duran ve Soma TSO Genel Sekreteri Canan Copkıran katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada idlib’de şehit olan askerler ve depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini paylaştı.

Son günlerde depremle sarsılan Manisa’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Hisarcıklıoğlu, böyle zor günlerde ülkenin kurumları ve vatandaşlarının dayanışma içinde olmasının önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti; “Son günlerdeki toparlanmayı gelecek için umut verici görüyoruz. İnşallah 2020’de reel sektör için umut hakim olacaktır.

Ekonomi yönetimi, reformları sürdürmeli.

Özel sektör olarak bizler de üretime, istihdama, yatırıma, ihracata devam etmeliyiz. Fırsatların kazası olmaz. Risklere değil, fırsatlara, içeriye değil dışarıya odaklanmalıyız. 2020’de temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. İşte bunun için neler yapmamız lazım, bugün sizlerle bunu istişare edeceğiz. Siz bize ev ödevi vereceksiniz. Biz de Ankara’da bunlara çalışacağız.” dedi.

Manisa ve ilçelerinin ekonomik ve ticaret hayatının masaya yatırıldığı toplantıda, Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Soma’nın önemli gündemi olan Soma Termik Santrali’nin kapanma süreci ve Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi aşamasında gelinen noktayı ve gelişmeleri paylaşarak, toplantının sonunda dosyaları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sundu.