SOMA TSO BAŞKANI DOĞAN, TELEKONFERANSLA TOBB BAŞKANI R. HİSARCIKLIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı R. Hisarcıklıoğlu başkanlığında, 365 Oda ve Borsa başkanı ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Telekonferans ile gerçekleştirilen toplantıda, koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmaya yönelik üyelerimizden gelen talep, şikayet ve öneriler kapsamında alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar ile mevcut duruma ilişkin istişare yapıldı. Bu kapsamda yeni talepler;

– Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi ve tüm sektörlerin bu kapsama alınması

-Bankaların ertelemeleri faizsiz olarak uygulaması

-Bankaların kredi aşamasında çok daha esnek olmaları ve üyelerimize yardımcı olmaları gerektiği

-Serbest çalışan şoförlere( kamyon, otobüs, servis, dolmuş, taksi) doğrudan gelir desteği yapılması (ya da ÖTV’siz akaryakıt desteği )

-Sanayide ve ticari işletmelerde elektrik faturaların ertelenmesi

-Ticari araçlarda MTV’nin 2020’de kaldırılması

-Kamuda bekleyen alacakların ödenmesi,   şeklinde maddeler halinde Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu’na sunuldu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Başkanlarımızdan üyelerimizin sıkıntılarını ve önerilerini topladık, çözüm önerilerimizle birlikte ilgili kurumlara iletip takibini yapmayı sürdüreceğiz” dedi.