6. YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI (YÖREX) ZİYARETE AÇILDI

20151007231852

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını Antalya Expo Center fuar alanında ziyaretçilere açtı. Bu yıl 68 ilden; 101 Oda-Borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 firma olmak üzere toplam 388 katılımcının ürünlerini sergileyeceği 6. YÖREX fuarına Soma Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı. Soma Ticaret ve Sanayi Odası, Soma ve Kırkağaç’ın yöresel ürünlerini (Soma Kömürü, Soma Helvası, Soma Kurabiyesi, Kırkağaç Kavunu ve el sanatları gibi.) tanıttığı fuara Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, Soma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nadirhan Hızlı, Meclis Üyesi Kemal Çamzeybek, Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Sevil Önol, Soma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Dövücü, Soma TSO Üyesi Akça Gıda İşletme Sahibi Ramazan Akça ve eşi, Soma TSO Üyesi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Aynur Çiler ve Soma Genç Yaşamı Destekleme Derneği’ni temsilen Sinem Atamözlü Say katıldı. Antalya EXPO Center’daki fuarın açılışı, Aydın folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Burada konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX’i her sene daha da geliştirip, büyüttüklerini belirterek, dünya çapında bir iş başarıldığını söyledi. YÖREX’in bir vizyon işi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu, bir Türkiye projesi. Anadolu’nun ruhunu, kimliğini, tüm renklerini görebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir tarafı, birlik ve kardeşlik içinde burada yan yana katkı sağlamaktadır. Hem ekonomik hem de sosyal bir başarı hikayesi yazıyorsunuz” ifadelerini kullandı.