SOMA SORUNLARI HAKKINDA İSTİŞARE TOPLANTISI

SAMSUNG CSC

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık’ın ev sahipliğinde Soma Belediye Başkanı ve Soma Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları bir araya geldi.

Soma TSO Başkanı Işık toplantı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Odamız ev sahipliğinde düzenlediğimiz bu toplantıda Soma için önem arz eden konuları tartışacağız. Soma’mızın çözüm bekleyen problemlerini, yapılması gereken neler varsa onları konuşacağız. Belediye Başkanımız ve Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise konuşmasında şunları söyledi: “Değerli başkanlarımız, Değerli basın mensuplarımız hepiniz hoş geldiniz. Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan beye teşekkür etmek istiyorum. Sivil toplum örgütü başkanları olarak hepimiz bir çatı altında buluştuk. Önemli bir birlikteliktir bu. Önümüzdeki günlerde malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bir Manisa ziyareti var. Bu seyahat çerçevesinde Soma’ya da bir seyahat gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Özellikle maden şehitlerimizin yakınları için yapılan konutların teslimi söz konusu. Bunların kura çekimi önümüzdeki Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Akabinde de devlet büyüklerimizin ilçemize teşrifleriyle bu konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edilecek. Bu önemli bir fırsattır. Bir devlet büyüğümüzün Soma gibi bir ilçeye gelmesi önemli bir fırsattır. Bu fırsatı da bizim en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım.”

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Şeref Kavruk, CHP İlçe Teşkilat Başkanı Levent Elbinsoy, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Vedat Erdem, Soma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Ayan, Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Soma Seyahat Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gündoğan ve Soma Nakliyeciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aksoy’un katıldığı toplantıda:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Soma’ya yapacak olduğu ziyarette Soma için önem arz eden fakülte kurulması, Soma Kömürleri A.Ş.’nin alacaklılarına ödeme yapması, Soma Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz getirilmesi ve Soma’da yeni kömür sahalarının açılması konularının detaylı bir şekilde arz edilmesi kararlaştırıldı.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC