SOMA TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEM DOĞAN, YENİLİĞE YOLCULUK BULUŞMASINA KATILDI

TOGG’un Türkiye’nin Otomobili’nin tanıtıldığı “Yeniliğe Yolculuk Buluşması” ve Bilişim Vadisi Resmi Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kabine üyeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla Gebze’de gerçekleşti. Törene Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan da katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili’nin 2020’de ülkenin en önemli küresel markalarından biri olacağını belirterek, “Marka lansmanımızı gerçekleştireceğiz. 2021’de fabrikamızı tamamlayıp, açılışını yapacağız. 2022’de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak.” dedi.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOGG Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, Türkiye’yi yarım asırlık hayaline kavuşturacak dev bir adım atıldığını dile getirerek, “2017’de TOBB Genel Kurulu’nda, Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir çağrı yapmış ve bu işi bizim üstlenmemizi istemişti. Biz de yola çıktık ve babayiğitlerimizi bir araya getirdik. Rabbimize şükürler olsun, verdiğimiz sözün arkasındayız. Bu vatanın bir evladı olarak gurur duyuyorum. Bu işi başaran Türk özel sektörü adına şeref duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan ise “Nereden Nereye… Bugün Soma Ticaret ve Sanayi Odası ve İş dünyası olarak tarihi bir güne tanıklık ettik. Yerli Otomobilimiz ülkemize hayırlı olsun, bir kez daha bu çatının altında olmaktan gurur duydum. 365 oda ve borsaya kayıtlı tüm üyelerimizde bundan gurur duymalıdır. Birlik beraberliğin en güzel örneğidir bu” açıklamalarında bulundu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki “Bilişim Vadisi”nde düzenlenen “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması” programında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yerli otomobil tanıtıldı.
( Raşid Necati Aslım – Anadolu Ajansı )

Translate »